[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Na een aantal bezoeken bij de psycholoog kwam ik erachter dat deze vorm van therapie niet voor mij geschikt is. Ik moest verplicht dingen doen waar ik niet achter sta en nooit achter zal staan. Ik voelde mij niet gehoord en gesteund in mijn hulpvraag. Ik besloot om op zoek te gaan naar iemand die mij op een andere manier kon helpen en het lijkt erop dat ik eindelijk bij de juiste persoon terecht gekomen ben; een coach en psychosociaal therapeut.

Ik kreeg de opdracht om een brief te schrijven aan mijn lichaam welke moest beginnen met “Lief lichaam van mij” en eindigen met “Liefs, Janis”. Ik kreeg hier twee weken de tijd voor. In deze twee weken heb ik veel nagedacht over wat ik dan zou willen zeggen tegen mijn lichaam. Niks, er kwam helemaal niks in mij op. En daardoor bleef ik de brief maar voor mij uitschuiven. Enkele dagen voor mijn volgende afspraak begon ik letterlijk te voelen wat ik wilde zeggen. Ik ben gaan zitten met pen en papier en voor ik het wist schreef ik de volgende brief:

Door het schrijven van deze brief verdween de knoop in mijn buik waar ik al jaren mee loop en kon ik weer even ademhalen! Vol goede moed ging ik met deze brief naar de volgende afspraak met mijn coach. Zij las de brief hardop aan mij voor. De tranen stroomden over mijn wangen. We bespraken de brief en ik kreeg de opdracht om meteen, zonder erover na te denken, een brief terug te schrijven aan mezelf te beginnen met “Lieve Janis” en eindigen met “Liefs, je lichaam”. Die zag ik even niet aankomen. Ik kreeg pen en papier en ik dacht hoe kan ik nou iets terug schrijven zonder daar over na te denken. Maar het was alsof de woorden door mijn lichaam werden verteld en ik schreef de volgende brief:

Ook deze brief leest mijn coach hardop aan mij voor. Mijn adem stopt. Ik besef mij dat ik degene ben die mijn lichamelijk herstel in de weg staat. Ik probeer van alles, maar zonder resultaat. Ik doe heel veel voor mijn lichaam qua voeding en supplementen, maar het emotionele stuk heb ik altijd gelaten voor wat het is. En nu wordt duidelijk dat wanneer ik dit niet aanpak ik mijzelf als het ware vernietig. Ik moet weer leren van mezelf te houden; om lief te zijn voor mijn lichaam óók als het mij in de steek laat. Hoe dat weet ik (nog) niet, maar een ding weet ik wel; ik ga dit DOEN!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *