Word de beste versie van jezelf

Etherische oliën

Etherische oliën zijn één van de eerste dingen waar ik ’s morgens naar pak en één van de laatste dingen die ik diffuse voordat ik naar bed ga.

Etherische oliën zijn een onderdeel van mijn leefstijl, omdat ze mij daarin zo goed ondersteunen.

De kracht van etherische oliën

5 pijlers waarbij etherische oliën en veranderingen in je levensstijl je kunnen ondersteunen om een betere versie van jezelf te worden.

Het aanpakken van onevenwichtige voeding en tekorten met een volledig voedingsdieet en suppletie zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt. Etherische oliën kunnen je helpen om cravings en ongezonde keuzes ten aanzien van eten te weerstaan, ze kunnen je lichaam ondersteunen bij het afvallen en ze kunnen je algehele vitaliteit verbeteren.

Wanneer je hormonen niet in balans zijn, helpt sport/beweging je misschien niet om te herstellen, en in sommige gevallen kun je jezelf zelfs slechter voelen. Etherische oliën helpen je lichaam niet alleen bij de symptomen van hormonale problemen, maar ze kunnen je lichaam ook helpen je hormonen in balans te krijgen. Bovendien kunnen ze je lichaam enorm ondersteunen vóór, tijdens en na het sporten/bewegen, en je hersteltijd na het sporten versnellen.

Chronisch verhoogde spiegels aan cortisol en andere stress hormonen kunnen de lichaamssystemen negatief beïnvloeden, waardoor ze één voor één verzwakken en je gezondheidsproblemen kan krijgen. Studies hebben aangetoond dat het inademen van etherische oliën bij een hoge cortisolspiegel de geest kan kalmeren en het lichaam kan ontspannen.

 

Veel mensen reageren geschokt als ze ontdekken hoe een giftige belasting hun cellulaire functie kan beïnvloeden, zeker als dit het gevolg is van tientallen jaren van chemicaliën en gifstoffen die het lichaam belasten. Sterk wetenschappelijk bewijs koppelt gevaarlijke gifstoffen en synthetische stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten aan chronische ziekten, vruchtbaarheid, auto-immuniteit, allergieën en kanker. Veranderingen in voeding zullen je helpen om je lichaam te ontdoen van gifstoffen uit voedsel, maar je persoonlijke leefomgeving ontdoen van zoveel mogelijk andere gifstoffen, inclusief die je op je lichaam aanbrengt, dienen topprioriteit te worden. Leren om je eigen producten te maken die vrij zijn van schadelijke gifstoffen en etherische oliën verspreiden om de lucht te zuiveren en de kracht van etherische oliën te ontketenen zijn van cruciaal belang om zoveel mogelijk van deze effecten om te keren.

 

In een wereld waarin van vrouwen wordt verwacht dat ze alles doen, vaak ten koste van hun eigen gezondheid, zetten ze zichzelf al snel op de laatste plaats. Als je niet de best mogelijke versie van jezelf bent, negeer je mogelijk alles wat je probeert in evenwicht te brengen. Stel je de impact voor die je zou kunnen hebben op al je verlangens als je je echt van binnenuit goed voelde. Door tijd voor jezelf te maken en aan jezelf te besteden kun je alles en iedereen in je leven ondersteunen. Essentiële oliën kunnen je helpen die balans te vinden.

In een 5ml flesje zitten 85-100 druppels etherische olie en in een 15ml flesje zitten 250-300 druppels etherische olie. Dit hangt af van de viscositeit van de olie, ofwel hoe dun of dik deze is.
Wat zijn etherische olien?

Etherische oliën worden al eeuwenlang en in vele culturen gebruikt om welzijn op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te ondersteunen.

Etherische oliën zijn per definitie de aromatische, vluchtige vloeistoffen die zich in struiken, bloemen, bomen, wortels, harsen en zaden bevindt en die wordt verkregen door middel van stoomdestillatie, koudpersen of het tappen van de hars. Hierdoor zijn etherische oliën sterk geconcentreerd en heb je slechts 1 of 2 druppels etherische olie nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Een druppel etherische olie bevat ruim 40 miljoen biljoen moleculen. Numeriek schrijf je dit als een 4 met 19 nullen: 40.000.000.000.000.000.000. Deze moleculen bestaan uit chemische verbindingen, de meeste zijn fenolen, sesquiterpenen en monoterpenen. Deze zorgen voor de therapeutische werking van de etherische olie.

Hoe gebruik je etherische oliën?
Je kunt etherische oliën op drie manieren gebruiken. Een handig ABC om het te onthouden: Apply them, Breathe them, Consume them. Oftewel: breng ze aan, adem ze in of neem ze in.
  • Apply them | Breng aan
  • Breathe them | Adem in
  • Consume them | Neem in
Aangezien etherische oliën sterk geconcentreerd zijn adviseer ik altijd de etherische oliën te verdunnen met een draagolie voordat ze op de huid aangebracht worden. Gebruik hiervoor een biologische, koudgeperste, zuivere en ongeraffineerde olie. Probeer er een paar uit om erachter te komen welke jij fijn vind.
Mijn favoriete draagolien zijn:
Voordelen van een draagolie:

Wrijf enkele druppels met draagolie verdunde etherische olie achter je oren, in je nek, op je polsen, op je enkels, over je hart, onder je voeten, op je buik, of op een andere plek op je lichaam waar het nodig is. Etherische oliën worden snel door de huid in het bloed opgenomen. Vanaf het moment dat een etherische olie wordt aangebracht op de huid duurt het ongeveer 20 minuten voordat de etherische olie elke cel in je lichaam heeft bereikt.

Je kunt etherische oliën ook toevoegen aan het badwater of maak je eigen crèmes of serums met etherische oliën!

De zeer kleine geurmoleculen worden in de neusholte waargenomen door zenuwcellen, die vervolgens elektrische prikkels doorgeven aan je hersenen.

Dit gaat via het limbisch systeem waar ze emoties, geheugen, slaap, hormonale balans en andere delen van de hersenen kunnen beinvloeden.

Geuren kunnen herinneringen oproepen die gepaard gaan met intense reacties en gevoelens. Dit is een emotionele reactie. You hate it or you love it!

Je kunt ze rechtstreeks vanuit het flesje inademen, je kunt een druppel etherische olie in je handen wrijven en vervolgens je handen als een kommetje over je neus houden en inademen of een neusinhaler gebruiken.

Maar een van de fijnste en krachtigste manieren is om de etherische oliën te vernevelen met een ultrasone koudwater diffuser.

Niet alle etherische oliën zijn veilig om in te nemen.

Ik gebruik hiervoor alleen de Young Living plus-lijn; etherische oliën die zijn gelabeld als supplement en goedgekeurd door de FDA voor consumptie. Je kunt een druppel of twee in een lege plantaardige capsule doen en aanvullen met een draagolie, een druppel onder je tong gebruiken (tip: beweeg je mond niet gedurende 30 seconden, houd je mond stil en gesloten. Thank me later!), voeg een druppel toe aan een glas water of kop thee, voeg een druppel toe aan een lepeltje honing of gebruik ze in de keuken tijdens het koken en/of bakken voor een smaaksensatie.

 

Hoe werken etherische oliën?

Toxiciteit van chemicaliën

De meeste producten voor persoonlijke verzorging bevatten enkele van de meest giftige chemicaliën. Het NIOSH heeft een onderzoek uitgevoerd naar de toxiciteit van 2938 chemicaliën.

NIOSH ontdekte dat er 884 hiervan giftig zijn, 778 acute toxiciteit veroorzaken, 376 irriterend voor de huid en ogen zijn, 314 biologische mutaties kunnen veroorzaken, 218 problemen in de vruchtbaarheid kunnen veroorzaken en 146 tumoren kunnen veroorzaken.

Etherische olien hebben mijn leven veranderd en staan op het punt die van jou te veranderen!

Starter Bundel

De Starter bundel is de beste manier om te beginnen met het gebruik van etherische oliën.

Het pakket bevat een diffuser ( je hebt keuze uit 3 verschillende) en 12 van de meest gebruikte etherische oliën.

Wil jij beginnen met etherische oliën? Bestel dan nu jouw Starter bundel in de webshop!

Over Young Living

Young Living is opgericht in 1994 door D. Gary Young, is wereldleider in de industrie en produceert de meest pure etherische oliën en producten op basis van etherische oliën.

Young Living heeft 24 eigen boerderijen en partner-boerderijen en twee eigen state-of-the-art laboratoria, waar meer dan 600 producten worden gemaakt. De zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij het verbouwen van de planten en er wordt met de hand geoogst!

Seed to Seal®standards far beyond the standard.

De D. Gary Young, Young Living Foundation stimuleert mensen om hun potentieel te benutten en beperkingen te trotseren door kansen te creëren voor gemeenschappen met onvoldoende voorzieningen. We dromen van een wereld waarin kinderen middelen en kansen krijgen om zelfverzekerde en onafhankelijke leiders te worden die hun gezondheid én gezin kunnen onderhouden, en een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap.

Hi, ik ben Janis

Ik ben Janis en als voeding & lifestyle coach wil ik niks liever dan jou helpen je weer lekker(der) in je vel te doen komen op een gezonde en natuurlijke manier.

Door deze website te gebruiken, ben je het eens met ons gebruik van cookies. Gelukkig zijn ze gluten free!