[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Mijn vriend en ik wilden allebei graag een groot gezin; dat was geen geheim. Vier kindjes dat zagen wij wel voor ons! We hebben een onwijs stabiele relatie, een mooi huis, allebei een goede baan, we hebben gereisd en genoten van het samen zijn. We waren er klaar voor om onze liefde te delen en te gaan zorgen voor een baby’tje van ons samen.

Sinds ik menstrueer gebruik ik op aanraden van de huisarts de pil. Dit omdat ik heel onregelmatig ongesteld werd en een menstruatie gemiddeld twee weken duurde met extreem veel bloedverlies. Ook slikte ik de pil regelmatig door, zodat ik zelf in de hand had wanneer ik ongesteld werd. Begin 2010 besloten we te stoppen met de pil om mijn cyclus weer op gang te laten komen. Mijn eerste echte menstruatie liet 60 dagen op zich wachten en duurde ruim 10 dagen! Daarna was er geen touw aan vast te knopen. Het varieerde van 21-60 dagen. Ik gebruikte ovulatietesten om erachter te komen of en wanneer ik een eisprong had. Deze testen waren vrijwel altijd positief. Die onzekerheid; gek werd ik ervan! En mijn vriend ook want we moesten natuurlijk wel met elkaar vrijen; het liefst iedere dag! Maar als vrijen moeten wordt is er niks fijns meer aan. Ik werkte in het ziekenhuis op de Radiologie en regelmatig samen met de gynaecoloog. Ik besloot na 3/4 jaar proberen te vragen wat normaal was en wanneer we eventueel hulp moesten inschakelen. Ze zei: “weet je wat ga maar bloed prikken op verschillende dagen van je cyclus (dag 3, dag 21 en dag 28) en laat je vriend zijn sperma onderzoeken en kom daarna samen met je vriend naar de poli dan bespreken we de uitslagen en hoe verder”. Dat bloed prikken was geen punt, maar dat mijn vriend zijn sperma in een potje moest inleveren was toch wel even een dingetje. Maar hij zette zich eroverheen en ging ik ‘s morgens met een potje tegen mijn lichaam aan (om zijn sperma op temperatuur te houden) naar mijn werk en leverde het potje in bij het laboratorium. Nu was het afwachten; ik vond het toch wel erg spannend; wat als er een probleem is bij één van ons of bij ons allebei?

Het nadeel van in het ziekenhuis werken is dat je toegang hebt tot labuitslagen. En de verleiding om je eigen uitslagen te bekijken wordt wel heel erg groot als je een kinderwens hebt. Ik kon de verleiding niet weerstaan en bekeek mijn uitslagen en die van mijn vriend. Ik kon er natuurlijk geen wijs uit en werd er nog onzekerder van! Meteen geleerd dat je NOOIT je eigen uitslagen of die van een ander moet bekijken tenzij medisch noodzakelijk. 

Om mij heen leken verschillende mensen aan te voelen dat ik zwanger was. Mijn vriend zijn opa zei op zijn sterfbed uit het niets “is de ooievaar familie van de pelikaan?” (wij woonden toen nog op de Pelikaanlaan). Een collega vriendin zei toen ik bij een patiënt wilde blijven staan tijdens het inspuiten van het contrastvloeistof tbv een CT-scan “laat iemand anders dat maar doen” (ivm de röntgenstraling). Tijdens een tenniswedstrijd kreeg ik steken in mijn onderbuik (wat ik wel vaker heb als ik ongesteld moet worden) waarna een van de tegenstanders zei: “ben je soms zwanger?” Op dat moment zocht ik er niks achter en lachte ik het eigenlijk weg, want hoe kon ik nou zwanger zijn met zo’n onregelmatige cyclus?

Ik had wederom een hele lange cyclus en ik besloot een week voordat we de afspraak bij de gynaecoloog hadden om alle uitslagen te bespreken en een plan te maken toch nog een zwangerschapstest te doen, omdat ik veel last had van mijn onderrug en mijn borsten.

En wat bleek? Ik was ZWANGER!! (mei 2011)

IS DE OOIEVAAR FAMILIE VAN DE PELIKAAN?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *