Get to know me

Over Janis

Orthomoleculair voedingsdeskundige | Vitamine Coach | Onafhankelijk distributeur van Young Living

Hi, ik ben Janis...

Ik ben Janis. Ik woon samen met mijn partner Erik. En ik ben moeder van Eliza*, Sienna*, Lars en Emi.

Na het verlies van Eliza en Sienna heb ik mij heel vaak af gevraagd of ik de vroeggeboorte had kunnen voorkomen. Het antwoord is nee, want de oorzaak was medisch. Maar de gevolgen van de complicaties en hoe ik daarmee om ga is iets waar ik wel iets aan kan doen.

... en dit is mijn verhaal

Ik ging van gezonde jonge vrouw naar een jonge vrouw met klachten als vermoeidheid, buikpijn, koliekaanvallen, brandend maagzuur, diarree, afvallen, hormonale disbalans en een depressie. De enige stempel die ik kreeg was de ziekte van Hashimoto (= ziekte van de schildklier). Ik moest leren leven met mijn klachten.

In plaats daarvan koos ik ervoor om te gaan experimenteren met voeding, suppletie en therapieën bij verschillende therapeuten.

Al gauw verdwenen de watten in mijn hoofd en kreeg ik weer een regelmatige cyclus na maanden non-stop bloedverlies! Ik leerde te luisteren naar mijn lichaam. Het ene moment voelde ik mij namelijk hartstikke goed en na een maaltijd kon ik helemaal verlamd zijn. 

Het zat hem in die voeding, dat wist ik zeker.

"Voeding werkt als medicijn mits je de voeding neemt die je kunt verteren. Je bent niet wat je eet, maar je bent wat je verteert.”
De kracht van voeding

Ik vond eten helemaal niet meer leuk, ik werd er ziek van. En dat terwijl alles vers en biologisch was. Ik had handvatten nodig, complete weekmenu’s, ik had totaal geen energie om het zelf uit te zoeken. Maar niemand kon mij vertellen wat ik wel en niet kon eten. Ik liet bloedonderzoeken doen, uitgebreid ontlasting onderzoek, intolerantie testen en allergie testen. Maar zonder duidelijkheid.

Zo ontstond mijn missie.

Ik help jou bij het maken van een compleet op maat gemaakt voedingsplan zodat ook jij voeding las medicijn kunt gaan gebruiken!

Waarom ik dit doe

Dat we “ziek” worden heeft een oorzaak. Vaak is er een emotioneel stuk wat verwerkt mag worden. Waar we vaak geen weet meer van hebben of wat te pijnlijk is om aan te denken. Bij mij was de oorzaak het verlies van Eliza en Sienna waarbij ik niet de tijd kreeg om te rouwen en het een plek te geven omdat ik letterlijk moest vechten voor mijn eigen leven en omdat er daarna sociaal aan mij getrokken werd.

Door het inzetten van therapeutische kwaliteit etherische oliën heb ik dit stuk alsnog mogen verwerken, plus nog heel veel dingen meer! Nooit geweten dat ik nog “last” had van dingen die gebeurd zijn in mijn jeugd. Daarnaast zijn de oliën een enorme steun geweest in mijn herstel. En nog gebruik ik de oliën iedere dag! Voor zelfzorg, voor een goede nachtrust, ter ontspanning, voor energie, voor hormonale balans, om mee te koken, om mee schoon te maken etc.

“Het is een leefstijl geworden”

Get to know me better

Mijn rots
Erik, mijn partner, mijn rots, mijn steun en toeverlaat heb ik leren kennen via het internet.
Bare foot
Ik loop het liefst op blote voeten of op havaianas.
Gamer
Ik vind het stiekem heel leuk om samen met mijn zoon Super Mario te spelen op de Nintendo Switch.
Theeleut
Ik lust geen koffie, maar thee daarentegen, love it!
Choco ijs
Ik ben altijd in voor ambachtelijk Italiaans pure chocolade ijs!
Strand
Op het strand voel ik mij vrij en daar ben ik dan ook heel vaak te vinden.
Family first
Mijn gezin komt op nummer #1.
Previous
Next
Hi, ik ben Janis

Ik ben Janis en als voeding & lifestyle coach wil ik niks liever dan jou helpen je weer lekker(der) in je vel te doen komen op een gezonde en natuurlijke manier.

Door deze website te gebruiken, ben je het eens met ons gebruik van cookies. Gelukkig zijn ze gluten free!